Начало
Партньори

Партньори

Българо-швейцарска програма за сътрудничество

Конфедерация Щвейцария, Фонд за реформи, свързани с участие на гражданското общество и Швейцарското междинно звено.

В рамките на Българо-швейцарското сътрудничество консорциум, състоящ се от InnovaBridge Foundation, Швейцария, Neosys ООД, Швейцария и Балканския институт по труда и социалната политика (БИТСП), бе упълномощен от Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество (SDC) да бъде Швейцарско междинното звено (SIB) да управлява тематичните фондове "Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество" (TF CSP) и "Фонд партньорства и експертна помощ" (TF PEF). Първият е насочен към български НПО, а вторият насърчава партньорства между български и швейцарски организации.

 По тези фондове са изготвени покани за представяне на предложения. Двата фонда ще бъдат отворени през септември 2012 г. TF CSP ще приключи след 60 дни, TF PEF ще бъде "процедура без определен срок за кандидатстване", т.е. отворена до края на 2013 г.; съответните предложения ще бъдат обработвани на всяко тримесечие. TF PEF също така включва експертен фонд, който предлага на предостави краткосрочна експертна помощ от швейцарски експерти. Експертният фонд ще бъде открит в началото на 2013 г.


http://www.swissbgcooperation.bg/bg
Клуб на пътешественика

КЛУБ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА е пространство за споделяне и търсене на знания, информация и опит свързани с широкия свят и неговите обитатели.


https://www.facebook.com/TravellersClubBulgaria
Радомир Иванов

„Обичам да слушам. А природата е най-добрият събеседник, защото ти позволява да чуеш най-съкровените мисли”


Петър Кесерджиев

Каквото причиняваш на природата, причиняваш го на себе си.”


360° – медията за екстремни спортове, алтернативен туризъм и активен начин на живот

360° е за хората, които виждат света на 360°. За хората, чиито организъм живее с повече адреналин. За хората, които изпращат реалността около себе си в екстремни измерения. За хората, които не се задоволяват с обикновеното, а продължават напред – там, където то свършва.
360° e сезонно списание, сайтът 360mag.bg, „360° Кино“ и много други активности и кампании за по-динамичен живот.


http://www.360mag.bg/
CampingRocks.bg - the outdoor web

CampingRocks.bg е създаден през месец юли, 2010 г. като онлайн платформа за любителите на къмпинга, планинарството и живота на открито. Проектът цели от една страна дистрибуция и директна он-лайн търговия на висококачествени и световно известни марки за къмпинг и туристическо оборудване и от друга – изграждане и развитие на къмпинг културата в нашата страна и създаване на общност от хора, за които почивката сред природата е начин на живот.


http://campingrocks.bg/
XCoSports България

XCoSports България е водещ вносител на висококачествена екипировка за спортове на открито и представител за България на: GoPro Cameras (САЩ), Scarpa (Италия), Gerber (САЩ), DirectAlpine (Чехия), Genuine Guide Gear G3 (Канада), Silva (Швеция), ABS Airbag (Германия), Blue Ice (Франция), BioLite (САЩ), Chimpanzee (Чехия), LYOFood (Чехия), Vibram FiveFingers (Италия), Point6 (САЩ), CTR (Канада), Ortik (Португалия), NST Labs (Фрация), Black Diamond (USA). Към момента XCoSports България има над 90 дилъри, чрез които развива дистрибуцията на висококачествена екипировка на територията на България. Компанията развива и магазини за продажби на дребно под името Basecamp. За допълнителна информация –  http://www.xcosports.com , basecamp-shop.com и http://www.facebook.com/XCoSports


http://www.xcosports.com
Моно Колектив
Моно Колектив е платформа за продуциране и популяризиране на филми, музикални клипове, телевизионни реклами, фотографии и музика. Създадохме Моно Колектив, за да представя и подкрепя нови автори от Балканите, които развиват артистичния си потенциал в различни области на визуалните изкуства, музиката и експеримента.
Ние сме моно, защото ценим собствената си индивидуалност, но сме обединени в колектив, защото обичаме да обменяме идеи.
Уважаваме личния подход и не делим нещата на малки и големи; участваме както в комерсиални, така и в некомерсиални инициативи просто защото харесваме работата си.
Добре дошли в Моно Колектив.

http://www.monoco.eu
Peika.bg

Сайтът за (не)обикновени пътешественици Peika.bg съдържа информация за интересни места за пътуване в България и по земното кълбо, разказва истории и легенди на дестинациите. Чрез авторските си интервюта Peika.bg запознава читателите си с интересни пътешественици и с идеи за това как пътуването може да промени живота и да сбъдва мечти. 


http://www.peika.bg/